UV mentes barnulás


UV Mentes barnítás vagy barnulás egy kémiai folyamat eredménye, amely során egy speciális cukor származék (DHA-Dihydroxyacetone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal és ezáltal alakul ki a természetes gyönyörő barna bőr. Hasonló folyamat játszódik le amikor egy almát kettévágunk és kitesszük a napra amely órák alatt bebarnul.

A folyamat óriási előnye, hogy a kivánt barna bőr elérése teljesen biztonságos. A bőrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak.

A DHA bőrfelületre juttatását követően a barna szín kb. 2-3 óra múlva már látható. A barnulási folyamat körülbelül további 6 órán keresztül tart. Az eredmény egy gyönyörű és természetes barna bőr. Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától függően. A bőr csupán 4-5 nap után, az elhalt hámsejtek leválását követően kezd fakulni. Néhányan úgy hiszik, hogy a felvitt réteg UV védelmet is nyújt. Mindazonáltal, a melanin pigmentekkel ellentétben a DHA polimer-származékai nem nyelnek el jelentős mennyiségű UV sugárzást, így nem is véd az ellen. Azonban a DHA bizonyos mértékig véd az UVA sugárzás ellen.

Gyakori kérdések:

Mi is a Norvell UV fény-mentes készítménye?
A Norvell készítménye egy olyan formula, amely a bőrrel érintkezve egy „egyenesen a strandról” színt eredményez. Használható festékszóró pisztollyal, vagy barnító fülkében.

Milyen típusú bronzosítók találhatók a Norvell Amber Sun UV fény-mentes barnító oldatában?
A Norvell UV fény-mentes barnító oldatában három különböző bronzosító található. Az első, amelynek az „egyenesen a strandról” kinézet köszönhető, a kozmetikai bronzosító. Ennek színe hamar kifakul. (Legalább 8 órán át a bőrön marad). Kezdetben a DHA bronzosító nem látható, de 2-4 órán belül reakcióba lép a bőrrel, és lassan átveszi a kozmetikai bronzosító helyét, amint az a fürdéssel távozik a bőrről. Az erythulose nevű harmadik, lassan hatást kifejő összetevő a DHA-hoz hasonló, amely szebbé teszi a barna színt és meghosszabbítja annak élettartamát.

Mi az a DHA?
A DHA a Dihydroxyacetone-ból alkotott mozaikszó. A DHA cukornádszármazék, amely a bőrben található aminosavakkal lép reakcióba, így használatával barnító hatás vagy sötétebb bőrszín érhető el.

Milyen a DHA illata?
A legújabb technológiának köszönhetően a DHA jellegzetes szaga egyáltalán nem érződik. A DHA készítményhez málna és mandula esszenciát adunk hozzá, így kellemes illatot kapunk.

Mi az a kozmetikai bronzosító?
Az UV fény-mentes termékek összetevője, amely azonnali barnaságot eredményez a kezelt bőrfelületen, és „egyenesen a strandról” megjelenést kölcsönöz használójának. Az UV fény-mentes kozmetikai bronzosítókhoz használt összetevők hasonlóak a por kiszerelésű kozmetikai alapozókban használtakhoz.

Mennyi idő alatt lép a DHA reakcióba az kezelt bőrfelülettel?
A Norvell UV fény-mentes spray oldatban található DHA bronzosító 2-4 óra múlva kezdi el kifejteni pozitív hatását, és színhatása a kozmetikai bronzosító lemosását követően azonnal láthatóvá válik. Végleges hatást a következő 24 órában nyújt.

Mi történik, ha a készítmény a ruhára kerül?
A normál mosás segíthet, de ajánlott öblítő használata is, makacs folt esetén a végső megoldás a vegytisztítás. Használatát követően javasolt a sötét színű, bő szabású ruházat.

Milyen ruha viselése ajánlott?
Arcon történő alkalmazás esetén nincs szükség a ruhák levételére. A teljes testkezelés elvégezhető sortot és ujjatlan felsőt, fürdőruhát, vagy alsóruházatot (a Norvellnél is kapható) viselő, illetve meztelen személyen.

Mikor javasolt bőrradír használata?
A készítmény alkalmazását megelőzően javasolt bőrradír használata. Használjon Amber Sun hidratáló bőrradírt, vagy ahhoz hasonló, közepes erősségű készítményt. Kivételesen száraz bőr, vagy problematikus területek esetén javasolt a Sea Coral Salt Scrub (Tengeri korallt tartalmazó sós bőrradír) készítményünk használata. Használata mindenképp a MEGELŐZŐ napon javasolt. A kívánt hatás elérése érdekében várjon legalább 8 órát a bőrradír és a DHA oldat használata közt.

Milyen típusú bőrradírt használjak?
Az Amber Sun hidratáló bőrradír gyengéden tisztítja a bőrt. A Sea Coral Salt Scrub a kezelést megelőző napon történő használata esetén kitűnően hidratál, elsimítja a bőrt és revitalizálja a sejtek anyagcseréjét.

Foltot hagy-e a hajon, ha spray kerül rá?
Nem, a legtöbb embernél semmilyen elváltozás nem észlelhető. Világosszőke, ősz vagy platinaszőke haj esetén a kozmetikai bronzosító hatására eleinte alkalmanként elszíneződés tapasztalható. Használat után egy zuhanyzást követően azonban az elváltozás kimosódik.

Javasolt-e fürdősapka viselése az arc permetezése során?
Lehetséges, de nem szükséges. Világos hajszín esetén fontos, hogy közvetlenül ne kerüljön a készítményből a haj körvonalára. A Norvellnél erre a célra kapható az eldobható hajfedő.

Szükséges-e hidratálni két alkalom között?
Az első zuhanyzást követően számos hidratálási mód választható: -A Pro-Long színszabályozó hidratálókrém a legmegfelelőbb választás, melynek használatával két alkalom között tartósabb és erősebb szín nyerhető.
-A Norvell Original napi hidratálókrém zuhanyzás utáni bő használatával a száraz bőr visszanyeri nedvességét.
-Az UVP ultraibolya készítmény hidratáló tulajdonsága mellett a benne található unipertannak köszönhetően gyors melanintermelést idéz elő, így felkészíti a bőrt a barnítási folyamatra.
Milyen tartós az UV fény-mentes barna szín?
A természetes színhatású Norvell barnaság egyéntől függően, 4-5 napig tart. Pro-Long színszabályozó hidratálókrém használatával a barna szín tartósabbá válik. Az Amber Sun hidratáló tusfürdő, vagy hasonló pH szabályozó készítmények segítségével szintén tartósabb eredmény érhető el.

Hogy kerülhetem el a barna szín egyenlőtlen fakulását és foltossá válását?
A Pro-Long színszabályozó hidratálókrémben található enyhe DHA bronzosítónak köszönhetően a készítmény napi használatával a barna színhatás tartósabbá tehető. Ez a bronzosítást fokozó szer még tartósabbá teszi a barna árnyalatot és csökkenti az egyenlőtlenségek és foltosság kialakulásának esélyét.

Miért fontos a Pro-long barna színt tartósabbá tevő testápoló használata?
A Pro-Long egy enyhe bronzosító DHA tartalmú hidratálókrém, amellyel tartósabbá tehető a barna szín. Ez a bronzosítást fokozó szer még tartósabbá teszi a barna árnyalatot és csökkenti az egyenlőtlenségek és foltosság kialakulásának esélyét. Nem csupán tartósabbá teszi, de „Firm-a-derm” tartalmának köszönhetően a rugalmas bőr megőrzése érdekében „dinamikus rezet” juttat a bőrbe. Koffeintartalma bizonyítottan csökkenti a napsugárzás káros hatásait és elősegíti a DNS regenerálódását, így megvédi bőrét, Ezenkívül hialuronsav tartalmának köszönhetően bőre a lehető leghidratáltabb marad.

Szükséges-e a kezelések közt időnként pihenőt tartani?
Ajánlott 5 hetente a bőr számára 10 napos pihenőt biztosítani. Így fokozatosan fakulhat ki a szín, ezzel pedig elkerülhető a foltosság vagy kopott részek kialakulása, melyek a ruhával érintkező felületeken jelentkeznek.

Nem válik a bőröm furcsán narancssárga színűvé?
Nem. Készítményünk tökéletes kialakításának köszönhetően garantált az „egyenesen a strandról” kinézet, majd az azt követő, DHA szín. A „narancssárga szín” kialakulása, ahogyan sokszor nevezik, a bőr magas pH értékéből ered. A rendkívül sápadt bőrű, vagy kezdő felhasználók számára alkalmazás előtt javasolt a Norvell pH szint-szabályozó felkészítő spray használata, mellyel bőrének pH szintje az UV fény-mentes kezelés előtt egyensúlyba állítható.

Nem fog zuhanyzásnál leázni a színem?
A kezelést követően azonnal látható kozmetikai bronzosító által eredményezett szín az első zuhanyzással leázik, így láthatóvá válik az alatta megbúvó, a DHA által eredményezett bronzbarna szín.

Mennyi ideig ne zuhanyozzak?
A DHA oldat végső hatását körülbelül 16 óra alatt fejti ki. A legjobb eredményt akkor kapja, ha a kezelést követő napig nem zuhanyozik. Ezalatt az idő alatt az egyszerű, vízzel történő mosakodás a legjobb. A szappan roncsolja a DHA szerkezetét. A késleltetett zuhanyozás elegendő időt biztosít a DHA hatásának érvényesülésére. Ekkor lép reakcióba a bőrben található aminosavakkal (fehérjékkel).

Ajánlott-e használata terhes nők számára?
Mint bármilyen más készítmény használatát megelőzően, kezelés előtt várandós anyák számára javasolt a háziorvos felkeresése. Azonban a Norvell UV fény-mentes spray oldata nem mérgező, élelmiszeriparban engedélyezet termék, amelynek várandós anyák számára nincs semmilyen ismert káros mellékhatása.

Mennyi idő alatt szárad meg a felvitt permet?
8-12 perccel használat után vissza lehet venni a ruhát. Ez az időtartam szárító használatával csökkenthető, amennyiben legalacsonyabb fokozatra állítva alkalmazzák a kezelt felületen.

Kezelés után mindig ragacsos leszek?
Kezelés után nem ritka a ragacsos érzés. A Norvell UV fény-mentes oldata a leggyorsabban száradó ma kapható formula. Legfeljebb 8-12 perccel kezelés után a ragacsos érzés elmúlik, bőre megszárad.

Mennyire leszek barna egy kezelés után?
Az UV fény-mentes barnító folyamat nem egzakt tudomány. Bőrtípustól és bőre pH értékétől függően eltérő eredményre számíthat. A Norvell UV fény-mentes készítménye a felhasználók jelentős hányada számára vonzó megjelenést biztosít. Sötétebb kozmetikai árnyalat eléréséhez használat előtt ajánlott néhány csepp Bronzosító Csodacsepp adagolása az UV fény-mentes készítményhez. Enyhébb árnyalat esetén keverjen egy kevés TISZTA oldatot a bronzosító sprayhez. A tökéletes kívánt eredmény eléréséhez gyakorlásra és kísérletezésre van szükség.